Zola Westerhof (she/her, Groningen 1999) is muziektheatermaker, muzikante, podcastmaker en regisseur. Zelf zou ze zich omschrijven als het nummer Heroes van David Bowie.

Ze is een actieve vulkaan: stil en rustig, maar als de vulkaan uitbarst is ze ook krachtig, aards en komisch. Daarnaast is ze hoopvol en radicaal en staat ze altijd open voor een reis door het heelal en voor nieuwe verrassende perspectieven. Ze is een liefhebber van vegetarische roti en de falafel bij haar in de straat. Verder schildert ze ook af en toe.

Zola speelt piano, basgitaar en zingt. Daarnaast werkt ze veel met Ableton Live. Ze heeft in haar 4 jaar studie op de opleiding Muziektheater te ArtEZ een breed repertoire leren beheersen, maar haar voorkeur gaat uit naar pop/rockmuziek van bijvoorbeeld David Bowie, Tina Turner en Dua Lipa. 

Als kunstenaar brengt ze met muziek mensen samen en met gebruik van beeld, tekst en/of beweging bevraagt ze een onderwerp. Haar werk begint altijd vanuit vorm en heeft altijd een combinatie van apollinische en dionysische reacties op onderwerpen zoals polarisatie, activisme en coming-of-age, met altijd muziek en geluid als belangrijkste element. Naast dat ze het leuk vindt om individueel te werken, vindt ze het ook leuk om met andere disciplines te werken. Dit is zowel met professionals als amateurs.